«Година Землі 2016 – Естафета добрих справ»

Хмельницький долучиться до кампанії «Година Землі 2016 – Естафета добрих справ» (фото)
 

Всесвітній фонд природи WWF знову запрошує українців приєднатися до Години Землі. Щороку кампанія об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє Планети. 19 березня о 20:30 мільйони людей у всьому світі на годину вимикають світло в домівках та на робочих місцях.
Уже відомо, що щоб підтримати захід в темряву поринуть сотні знакових спорудах на кшталт Ейфелевої вежі та Сіднейської опери.
Кожен, хто приєднається до акції таким чином висловить свою підтримку всесвітньому природоохоронному рухові. Цього року Година Землі в Україні запускає Естафету добрих справ, до якої приєднується багато відомих людей країни, аби надихнути інших робити добро для Планети.

Необхідно лише зняти відео до 20 секунд про власний посильний внесок у збереження навколишнього середовища та викласти його в соціальних мережах із хештеґом #estafeta_dobra. 

Передбачається, що до акції приєднаються українські культурні та громадські діячі, артисти, які викладатимуть свої відео протягом місяця на сторінках Години Землі в соцмережах і власним прикладом надихатимуть громадян країни робити добро для планети. 

Зокрема, до естафети вже долучився ведучий програми «Свобода слова» на ICTV Андрій Куликов, який продемонстрував яким чином треба утилізувати батарейки і передав стафету Добрих справ Кирилу Лук'яненку та Мустафі Найєму. 

Інтернет-флешмоб покликаний звернути увагу українців на Годину Землі та залучити до здійснення корисних для планети вчинків.

Кампанію Година Землі-2016 підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України та Державна агенція з енергоефективності та енергозбереження України. 

Година Землі, яка проводиться в Україні 8-й рік поспіль, була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році, та перетворилася на всесвітню екологічну ініціативу, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. Рекордним став 2015 рік, в якому до кампанії приєдналися понад 7 тис міст у 172 країнах, з них понад 50 міст України.