Відкрита виховна година "СНІД! Знати, щоб жити!!!"

ВІЛ та СНІД… Сьогодні нам часто зустрічаються ці слова у газетах та журналах, на плакатах, їх чуємо по телевізору, радіо і просто на вулиці. Але, на жаль, більшість із нас не усвідомлює, яку загрозу це несе людям. Найчастіше ми думаємо – «зі мною ніколи не станеться чогось подібного, я занадто розумний, щоб стати наркоманом, або ВІЛ-інфікованим, я вмію застерігатися і ризикувати з розумом», та ніхто не знає, де чекає нас біда. СНІД – особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству. Це інфекційне захворювання здатне за 10 – 20 років поставити рід людський під реальну загрозу вимирання.

У всьому світі проводяться дослідження зі створення вакцини та ліків проти інфекції, але на сьогодні СНІД не лікується. Єдиним методом боротьби із хворобою залишається попередження передачі вірусу.

Точна кількість ВІЛ-інфікованих в Україні невідома, щороку в Україні діагностується від 2 до 3 тисяч хворих на СНІД. Щоденно в Україні ВІЛ-інфікується 58 осіб, діагноз СНІД ставлять 12 людям, а помирають від СНІДу – семеро.

Одна з причин збільшення темпів росту захворюваності на ВІЛ-інфекцію – це мала обізнаність людей про хворобу. У групі ризику усе населення. Тому дуже важливо вчасно інформувати, особливо молоде покоління, про небезпечність цієї хвороби. І в той же час, необхідно донести, що люди, які живуть з ВІЛ не є небезпечними для суспільства і особливо потребують нашої підтримки та прийняття.

З цією метою 11 грудня 2018 року в лекційній залі Мирогощанського аграрного коледжу за участю викладачів циклової комісії соціально-економічних дисциплін Зембаль М.С. та Тимощук Л.М., була проведена відкрита виховна година на тему: «СНІД! Знати, щоб жити!!!», яка була спрямована на те, аби студенти  зрозуміли, що ВІЛ/СНІД загрожує всім.

Шляхом опитування студенти засвоїли способи передачі та шляхи попередження цієї страшної хвороби, продемонстрували свої знання, щодо епідемії ВІЛ/СНІДу, і ще раз  переконалися, що СНІД не передається через дружбу.

В бібліотеці Мирогощанського аграрного коледжу відбулася виставка стінгазет під назвою «Зупинимо СНІД разом», в якому взяли участь академічні групи коледжу.

На жаль, ми не можемо назвати наш світ ідеальним, бо в ньому все одно є насильство і війни, голод і несправедливість, хвороби і смерть. Але від кожного з нас залежить чого буде більше.

Уберегти нас від СНІДу може тільки наша власна обачність.