Що відбуватиметься на Годину Землі 2016 в різних містах України

Відвідайте подію Години Землі у Вашому місті!

Довідайтеся, які події відбудуться в Україні в рамках Години Землі 2016 та відвідайте їх у своєму місті! Чи організуйте власну подію танапишіть про неї нам - ми додамо її до цього переліку. 

Ви хочете, щоб Ваша подія Години Землі потрапила до національного звіту кампанії, чи, навіть, у міжнародні ролики Години Землі? Зніміть на фото чи відео подію у Вашому місті тавідправляйте нам, краще саме 19 березня, не відкладаючи. Будемо дуже вдячні також за фото чи відео фіксацію вимкнення знакових споруд у Вашому місті. 

19 березня о 19.00 WWF в Україні і ЯрмаK запрошують всіх на «зелений» он-лайн концерт в київському штабі ВК, присвячений Годині Землі. У прямому ефірі можна буде послухати тематичні пісні, поставити запитання учасникам і дізнатися, як кожен може допомогти Планеті. Переглянути концерт зможе будь-який користувач ВКонтакті в офіційному співтоваристві WWF в Україні: vk.com/wwfukraine
 
	© VK
© VK

Київ

WWF в Україні разом з партнерами запрошують Вас відвідати різні події кампанії у Києві.

На годину поринуть у темряву Національний музей історії України у Другій світовій війні, монумент «Батьківщина-мати», дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря, Успенський собор та дзвіниці Києво-Печерської Лаври, Софійський собору та дзвіниці, Міністерство Закордонних справ, Монументу Незалежності та флагшток на Майдані Незалежності. 

Цього року на Годину Землі в Екоцентрі увімкнуть світло та музику! Світло безпечне та дружнє до довкілля – світло від сонця! Музику – наших друзів. Організатори запрошують всіх 19 березня о 19:30 на благодійний еко-квартирник. Обіцяють свічки, акустичний концерт команди Нормана Шелеста, приємні розмови та еко-дружню атмосфера. А ще - запашні чай та каву. Смаколики та гарний настрій брати з собою :) Вхід: 30 грн та за попередньою реєстрацією: https://goo.gl/forms/loQg7t2tvh. Кількість місць обмежена.

19 березня о 18:00 студентська організація "Екоклуб Зелена хвиля" разом зі студентами Києво-Могилянської Академії запрошують в KMArtSpace, де відбудуться знайомство та зустріч з експертами та представниками екологічних Громадських Організацій України, різні майстеркласи, ламповий акустичний концерт від рідних могилянських гуртів. Обіцяють чай, печиво та інші смаколики ;)

Radisson Blu Hotel, Kyiv вимикає світло на годину та запрошує киян на цікаву програму. В неї входить ексклюзивний кулінарний майстер-клас від шеф-кухаря готелю з Італії Фабріціо Рігетті, жива музика та приємні несподіванки. Всі страви готуватимуться БЕЗ використання електроенергії. Вартість участі в заході - 145 грн за особу. Необхідна попередня реєстрація.

19 березня юнатами Київського зоологічного парку будуть проведені тематичні природоохоронні заходи, присвячені Годині Землі.

Бердянськ

В міських освітніх та позашкільних закладах будуть проведені відкриті уроки, присвячені кампанії.

Вінниця

На одну годину буде вимкнена підсвітка майдана "Незалежності", площі Шевченка, Вежі, Центрального мосту, арки та алеї біля арки Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького, біля пам’ятника ім. Пирогова та алеї вздовж вул. Пирогова, Свято-Преображенського кафедрального Собору, Вінницької обласної державної адміністрації та Державного архіву Вінницької області.

Вижниця

Національний природний парк "Вижницький" та громадська організація "Дієва громада" запрошує жителів Вижниччини приєднатись до всесвітнього природоохороного руху "Година Землі - 2016". В рамках заходу, який почнеться о 20.00 на площі Героїв Майдану, - підбірка відео про наслідки глобальних змін клімату, як "Годину Землі" відзначають жителі різних континетів, що готові робити жителі Вижниччини, щоб попередити глобальні зміни клімату. О 20.30 розпочнеться акустичний концерт гурту "Тамао", під час якого всі бажаючі зможуть зі свічок викласти символічні "60+". А на  завершення - сюрприз від арт-майстерні "Райдо"!

Дніпродзержинськ

Організація "Голос Природи" разом із партнерами запрошують всіх містян відвідати один чи кілька захопливих заходів, організованих до Години Землі:
  • символічне запалення свічок на площі Дзержинського в 20.00. Приводьте дітей - буде дуже красиво!
  • тематичний концерт спеціально запрошеної групи "BLACK CAT BONE" в Арт-пабі "Brezhneff" о 19.00. Там же вас чекає зустріч із загадковим фокусником!
  • вечір при свічках з тематичними відеороликами в Ресторані "Піца Челентано"
  • На завершення, 20 березня - перегляд тематичного фільму "Дім" в 15.00-18.00 в Центральній юнацькій бібліотеці

Дрогобич

На Годину Землі вимкнеться освітлення головної Ратуші міста.

Житомир

В суботу 19 березня о 20.00 на вулиці Михайлівській біля міської ради відбудеться святковий захід до Години Землі, організує який молодіжна організація "Цілком природно". Запрошуються всі жителі міста. Вас чекає урочисте вимкнення міських об'єктів за допомогою символічного "вимикача", а потім - акустичний концерт, в кінці якого запалають 1000 бенгальських вогнів. 

Буде вимкнено освітлення на наступних пам'ятках та будівлях міста:
  • Житомирська міська рада
  • Житомирська обласна державна адміністрація
  • вул. Михайлівська
  • майдан Корольова
  • та інші об'єкти

Івано-Франківськ

ІФНТУНГ запрошує франківчан на головну площу міста, де планується проведення флешмобу (складання трьох різних фігур) зі свічками під чудовий акустичний супровід. Після цього відбудеться видовищне фаєр-шоу.

Також на годину зануряться у пітьму Вічевий майдан та прилегла вульця Незалежності, Центральна Ратуша, Телевежа тощо.
 

Кам'янець-Подільський

На Годину Землі буде частково вимкнене вуличне освітлення.

Луцьк

Символ міста - Луцький замок - разом з головними міськими спорудами і пам'ятниками міста опиниться в темряві з 20:30 на одну годину. Також зовнішнє освітлення міста буде переведене в нічний режим.

Львів

З 20:30 на одну годину згаснуть Архикатедральний собор Святого Юрателевежа на Високому Замку та інші пам'ятки міста.

ГО "Інститут Суспільних Ініціатив" та WWF Україна, за підтримки партнерів, запрошують приєднатись всіх львів'ян та гостей міста до тематичної події Години Землі. В рамках заходу, що стартує о 20.30 на площі Ринок відбудеться акустичний виступ Дмитра Побережного - юного та талановитого музиканта). Після виступу всі разом запалять лампади та складуть з них фігури на підтримку кампанії. Організатори закликають взяти з собою теплий настрій та друзів ;)

Львів’ян та гостей міста запрошують 19 березня о 20.00 на пл. Музейна для спостереження за зірками. У Львівській свічковій мануфактурі на одну годину вимкнуть електричні прилади, освітивши площу Музейну свічками. Науковий співробітник Астрономічної обсерваторії ЛНУ імені Івана Франка Степан Апуневич здійснить незабутню «подорож» по зоряному небу. З 20.00 усіх, хто приєднається до акції «Година Землі» на терасі Львівської свічкової мануфактури, пригощатимуть запашним чаєм.

ПрАТ «Компанія Ензим» в підтримку Години Землі вимкне зовнішню підсвітку на своєму дріжджовому заводі.

Маріуполь

На одну годину вимкнеться підсвічування міських будівель, в учбових закладах пройдуть тематичні лекції, відбудеться конкурс дитячих малюнків на тему "Як я допомагаю екології".

Мелітополь

Мелітопольський інститут екології та соціальних технологій Університету «Україна» в 20:30 запрошують всіх бажаючих взяти свічки і завітати на центральну площу міста, яка зануриться в пітьму на Годину Землі.  В ході акції студенти та міські громадські працівники викладуть за допомогою палаючих свічок інсталяцію у вигляді емблеми «60+». В рамках акції на площі пройде файєр-шоу, а фінальною крапкою заходу станезапуск в небо китайських ліхтариків

Одеса

У пітьму зануриться Одеський національний академічний театр опери та балету, Спасо-Преображенський собор та центр міста - Приморський бульвар, Думська площа та Міська рада, Катерининська площа, вулиці Дерибасівська, Пушкінська та інші центральні вулиці Одеси.

Полтава

Організація "Еколтава" запрошує усіх полтавців стати свідками Еко-велопробігу "Ведмеді на велосипеді". Всі бажаючі на велосипедах та в костюмах звірів чи будь-кого іншого (не відмовлять в участі також супергероям, піратам та іншим персонажам ;) збираються о 18:00 біля пам’ятника Зигіну. Після цього відбудеться перегляд корткометражного кіно на екологічну тематику під відкритим небом за адресою вул. Жовтнева 29а перед входом до переходу "Злато Місто" (зі сторони ЦУМу). Крім кіно організатори обіцяють сюрпризи та закликають брати термоси з чаєм ;)

Попелі

Напередодні Години Землі в Попелівському НВК відбудеться тематична лінійка.

Рахів

Карпатський біосферний заповідник та Рахівська міська рада запрошують жителів міста на центральну площу насвятковий захід, присвячений Годині Землі. На Вас чекає концерт, виставка екоплакатів, викладення фігур зі свічок та багато іншого. Кафе "Веранда" запрошує всіх на романтичну вечерю при свічках.

Рівне

Організація "Екоклуб" в суботу о 19:30 запрошує всіх жителів міста на подію, присвячену Годині Землі у InfoHub (вул. Словацького 3а). Обіцяють чудову еко-вечірку в стилі "20 ідей цікавого проводження часу без світла" із чаюванням, співами під гітару, настільними іграми та космічним боді-артом. Ви також зможете спробувати себе у Театрі тіней та долучитися до Зоряної експедиції! Якщо дозволить погода, можна буде споглядати зорі через телескоп.

Ромни

Жителів міста запрошують 19 березня (в суботу) прийти о 18 годині до пам'ятника Т.Г.Шевченко з гарним настроєм,маленькою свічечкою (тільки не лампадкою) та пластиковим стаканчиком, щоб взяти участь у традиційному заході під час святкування Години Землі - викладенні зі свічок фігур, що символізують природоохоронний рух.

Тернопіль

Організація «ВелоТернопіль» влаштовує на Театральному майдані флешмоб. 19 березня о 20:20 всім жителям міста пропонують брати максимальну кількість світла (ліхтарики і телефони) та з'їхатися на Театральний майдан. Люди зі світлом утворять зірку з багатьма променями (обличчям назовні / потилицею в центр), нові учасники доповнять промені, або створять власні. Рівно о 20:30 усе світло вимкнеться. 

Харків

На підтримку Години Землі о 20:30 згаснуть:
  • парк "Молодіжний"
  • Майдан біля "ХНАТОБ" по вул. Сумській, 25
  • Майдан Конституції

Яремче

На Годину Землі буде частково вимкнене вуличне освітлення, в навчальних закладах пройдуть тематичні уроки.
 
https://wwf.panda.org/uk/campaigns/eh16/eh16_plans/